Ahava

Mia Simanainen laulu – Kari Heinilä huilut & tenorisaksofoni – Kari Ikonen piano – Ville Herrala kontrabasso – Mika Kallio rummut
“…Siinäpä sinivalkoista bluesia, puuvillapellot ja kaskimaat sulassa sovussa. Musiikissakin yhdistyi musta multa ja ensilumen raikkaus.” (Karjalainen 10/2012)
“Simanaisen kuulaan kaunis ääni nostaa laulujen tekstit tarkasti esille ja välillä ääni kietoutuu yhtenä instrumenttina osaksi koko taitavan yhtyeen soundia. Ahava yhdistää luontevasti jazzyhtyeen ilmaisun ja suomalaisen runouden; syntyy poikkeuksellisen omintakeinen nykyjazzin ja kirjallisuuden yhdistelmä.” (Pohjolan Sanomat 1/2013)
“Erinomaisesti laulava Simanainen ansaitsee säveltäjänä nimen noston, mutta edellistä levyä selvemmin svengaava Matka kuulostaa ennen kaikkea yhden yhtyeen levytykseltä.”(Helsingin Sanomat 10/2012)
Mia Simanaisen perustama Ahava on esiintynyt vuodesta 1999 lähtien. Ensilevy julkaistiin v. 2001 (www.fiaskorecords.com). Ahavan Psalmit -ohjelmaa on esitetty kirkoissa, Ahava ja Jouset -ohjelmaa puolestaan Suomen salien ohella myös Ranskassa ja Saksassa. Tällöin kiertueita tuotti Vapaat Äänet – Charles Gil. Toinen levy “Matka” julkistettiin Valtakunnallisilla Jazzpäivillä Joensuussa 2012. Katso kuvia ja arvio.