Bio

Lyhyesti ja kuivakasti:

Laulajatar Mia Simanainen  (s. 1970) tunnetaan projekteista ja yhtyeistä, jotka kyseenalaistavat totunnaisia käytäntöjä musiikissa. Hän on eriskummallisen Ajaton-kvartetin perustaja ja viimeistelee tällä hetkellä soololaulu-konseptiaan. Simanainen ihastuttaa yleisöään omintakeisella sävelkielellään ja monivivahteisella ilmaisullaan. Hän esiintyy ajoittain vierailevana solistina, useimmiten “poikkityylisissä” projekteissa tai eri taidemuotoja yhdistelevissä esityksissä, kuten Myllyteatterin produktio Kolga.

Simanainen on esiintynyt 14:n Euroopan maan lisäksi Japanissa, Meksikossa ja Venäjällä, pian myös Beninissä. Hänen lauluaan ja sävellyksiään voi kuulla lukuisilla äänilevyillä sekä dvd-, tv- ja radiotallenteilla. Albumeista 5 on hänen itse tai yhtyeellä tuottamiaan, joukossa mm. harvinaislaatuinen yhdistelmä Helvi Juvosen runoja ja modernia jazzia Ahava-yhtyeellä sekä Tampereen kansainvälisen laulukilpailun voittajayhtye JimJamMurMurin levytykset.

Simanaisen taiteellista työskentelyä on viime vuosina tukenut mm. Taike, MES ja Koneen Säätiö. Koulutukseltaan hän on jazzmusiikin maisteri ja toimii sivutoimisena tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.