Bio

Laulajatar Mia Simanainen  (s. 1970) tunnetaan projekteista ja yhtyeistä, jotka kyseenalaistavat totunnaisia käytäntöjä musiikissa. Hän on eriskummallisen Ajaton-kvartetin perustaja ja työstää tällä hetkellä myös soololaulu-konseptiaan. Simanainen ihastuttaa yleisöään omintakeisella sävelkielellään ja monivivahteisella ilmaisullaan. Hän esiintyy ajoittain vierailevana solistina, useimmiten “poikkityylisissä” projekteissa tai eri taiteen alueita yhdistelevissä esityksissä, kuten Myllyteatterin produktio Kolga.

Simanainen on konsertoinut 14:n Euroopan maan lisäksi Japanissa, Meksikossa ja Venäjällä. Hänen lauluaan ja sävellyksiään voi kuulla lukuisilla äänilevyillä sekä dvd-, tv- ja radiotallenteilla. Albumeista 5 on hänen itse tai yhtyeellä tuottamiaan, joukossa mm. harvinaislaatuinen yhdistelmä Helvi Juvosen runoja ja modernia jazzia Ahava-yhtyeellä sekä Tampereen kansainvälisen laulukilpailun voittajayhtyeen JimJamMurMurin levytykset.

Simanaisen taiteellista työskentelyä on viime vuosina tukenut mm. Taike ja MES. Koulutukseltaan hän on jazzmusiikin maisteri ja toimii sivutoimisena tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.